7. Workshop med Eli Benveniste

• Figur20
  • Figur8

Modellering af massive skulpturer

Er du keramiker, billedhugger som tidligere har beskæftiget sig med ler eller kunstner, som er interesseret i skulptur og som gerne vil lære lerets muligheder bedre at kende?

Så har du nu mulighed for at komme med på en af billedhugger Eli Benvenistes populære modelleringsworkshops, hvor du bliver udfordret i dine vante arbejdsprocesser og får hjælp til at virkeliggøre dine visioner.

OBS: KUN TRE LEDIGE PLADSER TILBAGE!

Eli skriver:

Hvad er bedre for den udøvende kunstner end at befinde sig midt i et flow - den mentale tilstand, hvor man er helt væk og opslugt af modelleringen. Hånden følger blindt instinktet og skulpturen udvikler sig foran øjnene af én.

Det er helt ens egen verden og samtidig en verden vi har til fælles med alle andre, hvor vi taler samme sprog, men med hver vores håndskrift.

Denne idealtilstand kan være svær at nå hen til – alle mulige former for forhindringer kan dukke op – om det er tekniske vanskeligheder, et oppustet ego eller slet og ret manglende kontinuitet.

En anden forhindring kan være motivet eller den gode idé som undsiger sig – den vidunderlige ide, der som chokeren i en bil, kan sætte os i gang.

De som ønsker at komme op i størrelse, vil få den nødvendige tekniske vejledning, og det er fuldstændig op til den enkelte at gå efter jeres egne ideer, som jeg efter ønske vil støtte op omkring. Men i de første dage vil jeg give jer en række konkrete øvelser, af provokerende karakter, som ikke alene kan få jer i bevægelse, men også skubbe jer lidt ud af balance, så i får afstand til det sted hver især befinder sig. Derfor kommer i til at modellere med bind for øjnene, skære jeres figurer over på kryds og tværs for dernæst at sætte dem forskudt sammen igen. - I kommer til modellere videre på hinandens ting, for at give dét betydning i har mellem hænderne, og mindre plads til egoet. I skal improvisere og modellerer efter model. Øvelserne er korte og hurtige og er ment til at træne evnen til at stole på jeres intuition, det er  trods alt det det der gør forskellen.

I de sidste år har jeg valgt at formulere et tema, - som det står enhver frit at følge eller ej. Temaet i år vil sætte spørgsmålstegn ved motivets betydning for at vise, at et hvilket som helst motiv i virkeligheden kan bruges, når vi indser at det er måden vi modellerer på der er det afgørende. Derfor behøver vi heller ikke at vente på inspirationen eller et gyldigt motiv, men kan tage et hvilken som helst og arbejde med selve sproget og finde ud af hvordan vi kan gribe det an.

Det er den enkeltes håndskrift vi skal se på og for at gøre det hele meget nemmere har jeg valgt motivet på forhånd, som er en siddende figur, et motiv der er blevet brugt tusindvis af gange.

Det kan være en Buddha – eller en Jomfru Maria, der ligesom den ægyptiske Isis sidder med Horusbarnet på skødet. Det kan også være Bacons skrigende pave, et motiv som han malede efter Diego Velazquez’s Pave Innocente X fra 1650. Djune Hansons naturtro efterladte menneskeskikkelser eller en helt abstrakt Giacometti.

Jeg vil glæde mig til at se jer til marts.

Venlig hilsen Eli Benveniste

Praktisk information:

Tidsrum: Kurset finder sted i dagene fra tirsdag d. 21. t.o.m. onsdag d. 29. marts.

Undervisningen starter hver dag efter frokost kl. 12.30 og I kan arbejde videre indtil 16.45, torsdag, fredag, lørdag og søndag, hvor museet lukker kl. 17.00. Mandag til onsdag slutter dagen kl. 15.45.

I er velkomne til at arbejde fra kl. 10.00 alle dagene.

Som i de andre år underviser Eli først efter kl. 12.30, men vil som regel være tilstede i formiddagstimerne.

Tilmelding til : elibenveniste@gmail.com - tlf. 3112 0180

Pris: 3000 Kr. - Ler vil være tilgængeligt, men er ikke inkluderet i kursusprisen.

Depositum på 1000,- betales ved bekræftelse af tilmelding til kontonummer: Reg. 3121 Kontonummer 4170 803620

Overnatning: Ansøgning om værelse på Svanekegården er mulig så længe der er frie pladser.

Bemærk: Kurset er tilsigtet keramikere eller billedhuggere som tidligere har beskæftiget sig med ler, eller til kunstnere som er interesseret i skulptur, og som gerne vil lære lerets muligheder bedre at kende.

Museets øvrige gæster er i åbningstiden velkomne til at komme ned og se på workshopdeltagernes arbejde!

BESØG