99 lyserøde elefanter

19. november kl. 19.30

• Lyserøde Elefanter

Kom  til foredrag på Bornholms Kunstmuseum med Jytte Hilden og få gratis bogen 99 lyserøde elefanter!

Fri entre´

Forhenværende kulturminister Jytte Hilden fortæller om 100 året for valgret for kvinder og om de 99 stærke kvinder.

Du kan være med til at foreslå, hvem der skal være nr. 100, der hædres i forbindelse med 100 året i 2015 på facebooksiden "99 lyserøde elefanter". I dommerkomiteen for udvælgelsen sidder bl.a. museumsdirektør Lars Kærulf Møller.

Bogen bag foredraget

Kvindelige normbrydere har været inspirationskilde for Kate Bluhme, Lene Frøslev og Jytte Hilden, der sammen har skrevet en bog om 99 lyserøde elefanter. Danske kvinder var blandt de første i verden, der for alvor trådte ind på arbejdsmarkedet. Og de har haft stor indflydelse på opbygningen af det danske samfund. Bogen kaster lys over, hvordan danske kvinders engagement, vilje og flid i mange henseender har ændret historien for alle.

Bogen beskriver 99 markante danske kvinder, der med inspiration og nytænkning har været med til at forme Danmark siden den allerførste grundlov fra 1849. Fælles for de 99 kvinder er, at de er gået nye veje. Projektet består af en bog, der ikke kan købes, men downloades her fra kvinfo.dk, en turné rundt i Danmark i efteråret 2014 og til sidst, i foråret 2015, udpegning af elefant nummer 100 op til festen den 5. juni 2015 for 100 året med den grundlov, der gav kvinder stemmeret.

Bogen blev lanceret d. 23. april 2014, 90 årsdagen for Nina Bangs tiltrædelse som Danmarks - og også verdens - første kvindelige minister i et demokratisk land.

BESØG