Åbne prøver - Nordic String Quartet

1.-2. august

  • 4 Nordic Web

Bornholms Musikfestival løber i perioden 24. juli - 24. august 2017 af stablen for 49. gang, med en række klassiske koncerter på internationalt niveau. I den forbindelse kan du opleve ensemblerne Nordic String Quartet og Trio Lerato i åbne prøver på Bornholms Kunstmuseum.

De åbne prøver med Nordic String Quartet finder sted tirsdag d. 1. august kl. 13.30-16.30 og onsdag d. 2. august kl. 11.00-15.00. Koncerten finder sted i Østermarie Kirke torsdag d. 3. august kl. 20.00.

Som et særligt tilbud kan du erhverve en samlet billet, som dækker begge prøvedage og koncerten. Billetten koster kr. 150.- og kan købes på Bornholms Kunstmuseum.

 

Koncertprogram

Joseph Haydn (1730-1809): Strygekvartet i Es-dur "Spøgen", op. 33 nr. 2 (1781)
Allegro moderato
Scherzo: Allegro
Largo
Presto

 

P. Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016): Strygekvartet

 

Edvard Grieg (1843-1907): Strygekvartet nr. 1 i g-mol, op. 27 (1878)

Un poco andante - Allegro molto ed agitato
Romanze: Andantino 
Intermezzo: Allegro molto marcato - Più vivo e scherzando 
Finale: Lento - Presto al saltarello

 

Nordic String Quartet

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af Heiðrun Petersen (violin), Mads Haugsted (violin), Daniel Eklund (bratsch) og Live Johansson (cello). I 2014 blev kvartetten optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse for ensembler hos professor Tim Frederiksen, hvorfra de debuterer til efteråret.

Kvartetten har flere gange gæstet Bornholms Musikfestival, og de har hver gang vakt stor begejstring blandt publikum. Kvartetten har også gjort sig bemærket i flere konkurrencer. I 2014 vandt kvartetten 1. pris i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums interne legatkonkurrence for ensembler. Den har medvirket i P2’s Kammermusikkonkurrence og Carl Nielsen Konkurrencen og fik i 2017 tildelt Léonie Sonnings Talentpris. På få år har Nordic String Quartet dermed markeret sig på den skandinaviske musikscene, og står i øjeblikket foran et spændende projekt med indspilning af Pelle Gudmundsen-Holmgreens strygekvartetter for pladeselskabet Dacapo.

Siden 2015 har kvartetten været med til at drive Østerbro Koncertforening sammen med Trio Amerise og Ensemble Nordlys. Et projekt, der bygger bro mellem forskellige kammermusikalske konstellationer.

 

Tim Frederiksen

Tim Frederiksen blev ansat som professor i bratsch og kammermusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1996. Her har han undervist en række ensembler, der ikke alene har spillet en stor rolle i dansk kammermusikliv, men også har vist sig internationalt bæredygtige i konkurrencer og koncertserier, bl.a. Trio Ondine, Den Danske Strygekvartet og Nightingale String Quartet. I 2010 blev han kåret som Årets Talentudvikler af Talent-DK.

Tim Frederiksen er efterspurgt som dommer i internationale konkurrencer. Han har skrevet artikler om violin og bratsch til Gads Musikleksikon. På DKDM er han desuden faggruppeleder og prorektor.

Som solist har Tim Frederiksen optrådt med de fleste danske orkestre. Som primarius i Den Danske Kvartet (1986-1996) har han rejst over hele Europa. Han er medstifter af Trio Soleil med Elisabeth Westenholz og Niels Thomsen.

 

Østermarie Kirke

Vor Frue Kirke i Østermarie er bygget som en korskirke i 1891, og den afløste den brøstfældige og dårligt vedligeholdte middelalderkirke, der nu ligger som ruin syd for den nuværende kirke. Mens nedrivningen af den gamle kirke stod på, dukkede spændende, arkitektoniske træk frem, som ikke tidligere havde været kendt. Det gælder sporene af to tøndehvælv i kirkeskibet samt stentaget over koret. Det sidste tyder på en forbindelse helt til Irland, og derfor fik resterne lov at stå. I kirken hænger det epitafium, der var anbragt ved bornholmernes frihedshelt Jens Kofoeds grav. Han boede i sognet på Maglegård og ses på billedtavlen med sine to koner og 24 børn. Kirkens orgel, et Marcussen-orgel fra Åbenrå, har 24 stemmer.

 

Se også de åbne prøver med Trio Lerato!

BESØG