Fernisering - Egeskov, Suntum og Juzu

Søndag d. 8. september kl. 15.00

  • Bornholm Art Museum 6 Photo Bynke Maiboell JPG

Velkommen til dobbeltfernisering!

I efteråret 2018 og foråret 2019 foretog kunstneren Pernille Egeskov (f. 1970) to arbejdsophold i Gudhjem. Med baggrund i de undersøgelser af den bornholmske historie, natur og kultur, som Pernille Egeskov foretog under disse arbejdsophold, har hun skabt en række nye værker, der kredser om emnet ”tilhørsforhold", og ligger i tydelig forlængelse af Pernille Egeskovs værkpraksis. Udstillingen BELONGING behandler tilhørsforhold i bred forstand; geografisk, til natur, til kultur, til sin familie, sin partner, sin krop, sit køn eller sin religion.

Udstillingen MA viser noget af det bedste og det nyeste fra smykkedesignerne Per Suntum (f. 1944) og Kaori Juzu (f. 1978). De har siden 2002 boet og arbejdet på Bornholm, hvor de individuelt, men i et frugtbart samarbejde, har udviklet hver deres særegne udtryk.
Per Suntum i subtile værker, hvor han i form og ædle materialer fanger en sjælstilstand og udtrykker dybe fortællinger om samspillet mellem mennesket og den jord vi lever på.
Kaori Juzu var elev af Per Suntum inden hun selv udviklede sine komplekse smykker med et forfinet emaljearbejde, næsten altid sammensatte værker, der legende bærer mindelser om fragmenter af elementer der kunne være fundet og gemt som særlige ”klenodier”, det begreb hun også selv fortrækker at anvende om sine smykker.

Velkommen til åbning!
Museet byder på et glas vin og der vil være gratis entré til museet i forbindelse med ferniseringerne.

BESØG