Fernisering: Nicolai Howalt

19. marts kl. 15:00

  • Endings No1 Web
  • Jern 1 26FE 1 4 Web
  • IMG 9756

Nicolai Howalt: By looking down I see up. By looking up I see down. 

(Citat: Tycho Brahe.) 

 

D. 19. marts kl.15:00 åbner forårets store særudstilling By looking down I see up. By looking up I see down. af Nicolai Howalt. Der er gratis adgang til museet i forbindelse med ferniseringen, og museet byder på en lille forfriskning. Alle er velkomne!

 

I udstillingen By looking down I see up. By looking up I see down. mødes beskueren gennem et udvalg af unikke værker af en næsten intim ikonografi over de mest grundlæggende vilkår i den menneskelige eksistens. De stærke og smukke billeder indkredser det flygtige og det uventede, med genlyd langt udover den almindelige forståelse af, hvad fotografisk gengivelse er.

Med afbildninger af usynlige lysstråler, kremeringsasker og resultater af kemiske grundstoffers legeringsprocesser på metalplader, præsenteres her et sjældent indblik i kunstnerens seneste arbejder, hvor det æstetiske forenes med det naturvidenskabelige i en helt særegen udforskning af eksponering, skrøbelighed og foranderlighed.

 

I forbindelse med udstillingen udgives en bog om emnet med tekster på dansk og engelsk af astrofysiker Anja C. Andersen og museumsdirektør Lars Kærulf Møller.

BESØG