Foredrag med Henrik Saxgren

Fredag d. 23. februar kl. 19.00

  • Saxgren Ultima Thule
  • Saxgren Ultima Thule 2

Kom med på en rejse til Grønland, når fotograf Henrik Saxgren besøger museet og beretter om sin tid i Grønland og tilblivelsen af hans fantastisk smukke bog "ULTIMA THULE".

Henrik Saxgren har siden 2014 tilbragt mere end seks måneder i det område af Nordvest-Grønland, som Knud Rasmussen kaldte Thule, hvor han arbejdede på sin bog "ULTIMA THULE". Den er udkommet på forlaget Gyldendal, samt i en international udgave på det tyske forlag Hatje Cantz. 

Havisens forsvinden - som følge af den globale opvarmning - har ikke kun katastrofale konsekvenser for klodens klima. Det har også ødelæggende konsekvenser for den Thulekultur, der er hele Grønlands DNA. En fangerkultur, der er forfinet fra generation til generation siden de første paleoeskimoer bosatte sig i Arktis for mere end 5.000 år siden. Det er primært fangst af, og jagt på, de store havpattedyr, der har sikret befolkningens overlevelse, men med isens forsvinden forsvinder selve grundlaget for den fangerkultur. 

Både mennesker og dyr er truede af den globale opvarmning, og hver for sig kæmper de, med hver deres midler, for overlevelse. Henrik Saxgren har levet med fangerne på havisen og deltaget i fangst og jagt på hvalros, narhval og isbjørn. Han vil fortælle om at arbejde i ÷35 grader celcius og om at tilbagelægge hundredevis af kilometer på hundeslæde for at nå frem til fangstpladserne. Han vil fortælle om storheden i mødet med en nådesløs natur og om sin beundring for fangernes kapacitet. Og så vil han vise sine enestående billeder …

 

I forbindelse med foredraget tilbyder caféen den lækreste buffet med bl.a. fisk, lam og kokkens lækre salater til kr. 180,-. Tilmelding nødvendig.

Buffeten serveres fra kl. 17.00.

Foredraget er gratis efter betalt entré og gratis for medlemmer af Bornholms Museumsforening.

Tilmelding nødvendig på post@bornholms-kunstmuseum.dk eller på tlf. 56484386.

BESØG