Koncert med Fromseier Hockings

Torsdag d.14. juli

  • Pressefoto 2014
  • Suppe fot Bynke Maibøll

Torsdag d. 14. juli kl. 19 kan du opleve duoen Fromseier Hockings, bestående af Ditte Fromseier og Sigurd Hockings, på Bornholms Kunstmuseum. Duoen gæster øen for første gang siden bornholmskfødte Ditte Fromseier i 2015 vandt en Danish Music Award i kategorien Årets musiker/sanger.

Koncerten er gratis for museets gæster men pladsreservation til post@bornholms-kunstmuseum.dk anbefales. Museet har åbent til kl. 21 og caféen serverer fra kl.17 dejlig blåmuslingesuppe med kokkens verdensberømte hjemmebagte brød til 100.-/kuvert.

 

Fromseier Hockings optræder i et levende, impulsivt og virtuost legende sammenspil. De har turneret sammen i hele verden og har igennem mange år udviklet en helt unik intimitet i deres spil. De gamle super-svingende melodier får følgeskab af Ditte og Sigurds egne kompositioner.

Ditte og Sigurd udforsker duoformatet til fulde og inviterer publikum ind i deres musik med en sensitivitet og hjertevarme der giver lyst til både dans og eftertanke. Fromseier Hockings har netop modtaget Dansk Musikerforbunds Livepris og var i 2014 nomineret til en Danish Music Award for EP'en "Flot Gevir". I 2015 fik Ditte en DMA som Årets musiker og sanger.

Fromseier Hockings har turneret i store dele af verden og blandt andet spillet på: North Atlantic Fiddle Convention (Sco), Førde Festival (NO), Blue Mountains Festival (AUS), Port Fairy Folk Festival (AUS), Festival Nordischer Klang (DE), Geiteberg Folk Festival (NO), Folkelarm (NO), Odense Jam Days (DK), Folk Fantastiq (DK), Nysted Vise og Lyrikfestival (DK), Midtjysk Folkemusik Festival (DK), Musik over Præstø Fjord (DK) og Læsø Kunstfestival (DK).

 

Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, hvor hun er ansat som Adjunkt.

Sigurd Hockings er en af de mest virtuose og alsidige folk-guitarister i Danmark. Han har hentet inspiration til sin helt individuelle og alsidige spillestil i både Skandinavien og i det keltiske stilområde.

 

Se mere på duoens hjemmeside www.fromseierhockings.com

BESØG