Koncert med HYMNIA

3. Juli kl. 15.00

  • hymniakirke
  • HymniaKoncertbillede
  • hymniafyrfadslys

Kammerkoret Hymnia blev stiftet i 1983 og består af ca. 25 sangere, som alle beskæftiger sig med musik på et højt kunstnerisk niveau både gennem deres arbejde og i fritiden. Under ledelse af Flemming Windekilde har ensemblet etableret sig som en betydelig og anerkendt del af den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i konkurrencer og festivaler i både ind- og udland, hvor koret har vundet adskillige priser.

Koret har udgivet flere cd'er med dansk og udenlandsk kormusik. Det er blevet til cd'erne French Music for Choir (1994), Figure Humaine (1999), Tid og Rum (2000) og dobbelt-cd'en Requiem (2000). Senest har koret udgivet cd'en Waterworks (2006) med musik fra komponistkonkurrencen Vandværker, og endnu en cd - med tysk romantik - er på vej.

Hymnia har specialiseret sig i opførelser af nyere og ofte meget kompliceret kompositionsmusik. Korets repertoire omfatter navnlig korværker fra dette århundrede og sjældnere opførte a capella-værker. Koret lægger vægt på at samarbejde med danske komponister og har gennem årene præsenteret ny dansk musik, blandt andet ved mange uropførelser.

Hymnia er et aktivt kor. Årligt har koret 2-3 øveweekender ud over en ugentlig øvedag, hvor den kommende sæsons repertoire indstuderes. Hvert år tager koret på sommertur for at medvirke i korkonkurrencer og festivaler rundt omkring i Europa. Normalt holder Hymnia 12-15 koncerter om året foruden sommerturen, og disse med et så varieret program, at koret kan præsentere flere forskellige temaer.

Hymnia er medlem af sammenslutningen Danske Kammerkor.

BESØG