Koncert med Kurry-Kören

Fredag d. 26. maj kl. 15:00

  • Kurry Kören

I forbindelse med Team Bornholms korfestival 2017 giver Kurry-Kören (SE) koncert på Bornholms Kunstmuseum fredag d. 26. maj kl. 15:00. Koncerten er gratis for museets gæster.

Se programmet her!

Kurry-Kören blev dannet af dirigent Bengt Gustafsson i 1998, på baggrund af tanken om, at "alle kan synge". Gustafsson leder fortsat koret i dag. Koret holder til i Nya Kyrkan; Swedenborgs Kyrka i Stockholm og tæller ca. 40 aktive medlemmer i alle aldersgrupper. Repertoiret spænder bredt over alt koret godt kan lide: Klassisk, pop, salmer, jazz, musical, opera mm.

Korets eksotiske navn kommer af tilhørsforholdet til kulturforeningen "Kulturella Ungdomsrörelsen, KUR". Den partipolitiske og religiøse forening blev dannet i 1905 og har til formål at bringe mennesker fra forskellige samfundsgrupper sammen til indbyrdes forståelse og udvikling. 

Kurry-Kören medvirker jævnligt i gudstjenester i Nya Kyrkan og giver hvert år koncerter til jul og om foråret. Derudover har koret sunget på bl.a. markeder og festivaler, og ynder at overraske ved at "poppe syngende" op blandt det siddende publikum. Koret vandt bronze da det deltog i en korkonkurrence i Prag.

Dirigenten Bengt Gustafsson er uddannet musiker, musiklærer og sangpædagog fra Musikhögskolan i Stockholm og operasanger ved Operahögskolan i Stockholm. Han har mangeårig erfaring som oprasanger og solist i forskellige kirkeværker. Derudover har han undervist i musik på et gymnasium i 20 år.

BESØG