Koncert med Midtjysk Kor

Lørdag d. 12. maj kl. 11.50-12.20

  • Midtjysk Kor

Midtjysk Kor blev grundlagt i 1977 ved en sammenlægning af to mindre lokale kor. Koret har hjemsted i Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg og tæller i dag 67 medlemmer i alle aldersgrupper.

Midtjysk Kor blev gennem mere end 30 år ledet af Frode Lovmand, indtil han i 2010 måtte stoppe på grund af sygdom. Siden har koret haft tre dirigenter, indtil Asger Deibjerg Pallesen overtog dirigenthvervet ved sæsonstart i september 2017.

Koret synger et meget alsidigt repertoire, som spænder fra mindre klassiske korværker til kirkemusik, salmer, pop, nordiske sange og den danske sangskat.

Hvert år opfører koret flere jule- og forårskoncerter, først og fremmest i lokalområdet, men også rundt omkring i landet, ligesom de også har optrådt i bl.a. Tyskland, Norge og Sverige. Senest udlandstur var i 2016, hvor de opførte en forårskoncert i St. Stefanikirken i Goslar i Harzen. 

Af højdepunkter kan nævnes, da Midtjysk Kor i 1993 optrådte sammen med Placido Domingo i Danmarkskoret ved indvielsen af ”Parken” i København, og i 2008 opførte de Carl Orff’s ”Carmina Burana” sammen med Fortunakoret fra Silkeborg med Frode Lovmand som dirigent i Jysk Musik-og teaterhus i Silkeborg

 

Koncerten er gratis efter betalt entré og gratis for medlemmer af Bornholms Museumsforening.

BESØG