Koncert med Silkeborg Motetkor

Lørdag d. 27. maj kl. 15:00

  • Silkeborg Motetkor

Kom til koncert med Silkeborg Motetkor og dirigent Bo Hulgaard i spidsen, lørdag d. 27. maj kl. 15:00. Koncerten er gratis for museets gæster.

Se programmet her!

Koret vil bl.a. opføre Vagn Holmboes “Frise”, skrevet 1970 til afsløringen af en frise af Arne L. Hansen, og satser fra “Glasbjergene” af John Høybye - musik der tager udgangspunkt i danske malerier. Derudover vil koret synge kendte forårs- og sommersange, som publikum meget gerne må være med til at synge.

Silkeborg Motetkor er et blandet kor med ca. 30-35 medlemmer. Koret blev grundlagt i 1948.

Silkeborg Motetkor har et bredt og alsidigt repertoire. Det spænder fra store klassiske værker for kor og orkester til a cappella-sang fra renæssance til nutid og danske og udenlandske sange og viser, rytmisk musik og jazz.

Koret har de senere år haft et tæt samarbejde med Ensemble Zimmermann – et af Nordens bedste barokensembler – hvor det sammen med ensemblet har opført bl.a. Bachs Juleoratorium og Händels Messias.

Koret har inden for de senere år været i bl.a. Italien, Irland, Sverige og Tyskland, hvor det har givet koncert.

Korets dirigent har siden 1990 været Bo Hulgaard. Hulgaard er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1981 samt på efterfølgende kurser i direktion/opførelsespraksis hos bl.a Rilling/Gardiner i Stuttgart 1991. Han har undervist i adskillige år i kor- og ensembleledelse på Danmarks Lærerhøjskole, Musikinstituttet og Musikoverbygning, Aalborg Universitet.

BESØG