Anne Sofie Meldgaard

17. april - 22. juni

  • Fiona 2013
  • Dans Le Jardin 2013
  • Classic 2013
  • City Jungle 2012

OASE - Anne Sofie Meldgaard

Udstillingen OASE er en overdådig og frodig parade af malerier og værker på papir med afsæt i det samme motivelement - blomster. Velkendte planter eller eksotiske vækster i farvestrålende potter med geometriske mønstre ses på, som oftest, monokrom baggrund.

 

Udstillingen, der er arrangeret i nært samarbejde med Randers Kunstmuseum, er Anne Sofie Meldgaards første store museumsudstilling. Her vises i alt 66 værker, heraf 25 store malerier samt 41 værker på papir. De er alle resultat af Anne Sofie Meldgaards arbejde indenfor de sidste tre år. En periode hvor hun og familien har forladt storbyen København og i stedet bosat sig i en gammel stationsbygning på Bornholm.

 

Værkerne på udstillingen udgør ikke blot en landskabelig OASE, som en naturromantiker kunne opfatte den. Deres ofte humoristiske titler henviser også til storbyens liv og i papirværkerne ses collageelementer fra hverdagens triviallitteratur, ugeaviser og reklamer. På trods af det motiviske fællestræk er det kunstneriske udtryk omfangsrigt. I malerierne mødes det overfladisk genkendelige og sanseappellerende – de kønne, flotte blomster i alskens uegale konstellationer og de kontrollerede, geometriske og abstrakte farvefelter. Anne Sofie Meldgaards malerier handler i den forstand primært om maleriet som æstetisk objekt. Om farven som materie og om farven og formens udtryk og samspil på lærredet.

Anne Sofie Meldgaard fortæller:

”Det kan måske lyde overraskende, men blomster som kunstnerisk motiv og som genre har ikke rigtig optaget mig. Jeg kan godt lide blomster. Både at kigge på og især male. Jeg synes, de er underlige smukke livsbekræftende små mirakler”.

 

Anne Sofie Meldgaard er født i Sydkorea, men opvokset i Randers. Udstillingen er hendes første store museumsudstilling. I forbindelse med udstillingen udgives en mindre publikation.

 

Udstillingen er realiseret med støtte fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond 

Mere om Anne Sofie Meldgaard
ASM Portræt
Workshop
Vi har afholdt en spændende 2 dages workshop, ledet af Anne Sofie Meldgaard. Se fotos her!
Interview med Anne Sofie Meldgaard
”Jeg har altid haft en aversion imod blomstermaleriet”, siger Anne Sofie Meldgaard, som siden akademitiden har været inspireret af new-yorkerskolens abstrakte maleri. Alligevel er blomsterne det eneste motiv i hendes soloudstilling Oase.
Se TV2/Bornholm om Anne Sofie Meldgaard
Classic 2013
En snak om regler, arbejdsmetoder og fantasiblomster.
Se udsendelse her!