Nytårskur

4. januar 2015 kl. 15.00

  • Nytar 2014 15 Foto Bynke Maibøll

Museet siger tak for 2014 og byder alle vores gæster og venner på et glas champagne og kransekage.

Kom og hør Lars Kærulf Møller fortælle om de mange spændende udstillinger og aktiviteter, du kan glæde dig til i 2015.

I forbindelse med nytårskuren afholdes finissage på udstillingen "Fra magasinernes dyb".

Vi vil gerne takke alle for endnu et rigt og fantastisk kunst-år!

Hele 8 særudstillinger har vi haft i 2014:

  • Den delvist digitalt formidlede VILHELM KYHN OG DET DANSKE LANDSKAB, der bød os at deltage og opleve Kyhns malerier både på traditionel og digital vis.
  • Den smukke, underlige og livsbekræftende OASE af Anne Sofie Meldgaard, der med sine blomstermotiver udforskede motivets formelle og psykiske kvaliteter.  
  • Den klangfulde THE DISTANT SOUND af Susan Philipsz, et lydkunstværk der lod tonerne gjalde ud over museets skulpturpark.  
  • Den unge og vilde MELTING POINT, afgangsudstillingen fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Glas- og Keramikskole, hvor vi kunne se det helt nye.  
  • Den holistiske og flotte CORPUS LUDENS af Charlotte Petersen, der gav os alle mulighed for en omgang sjæle fitness.  
  • Den altid spændende og særlige EUROPEAN CERAMIC CONTEXT, der viste os det fornemmeste fra Europa.  
  • Den store overraskelse GAVEN af Jørgen Haugen Sørensen, der donerede flere hundrede af egne værker til museet, som nu er opstillet i en tæt værkstedsopstilling. Vild, grænseoverskridende og eminent smuk.  
  • Den december-hyggelige kalenderudstilling FRA MAGASINERNES DYB, der lader jer alle vælge en flok på 24 værker fra vores magasiner, til denne særlige juleudstilling. 

Workshops
Udover disse 8 udstillinger har vi haft en dejlig masse aktiviteter i kunstmuseets regi. Vi har haft gode fuldtegnede workshops. Både forløb specielt til børn og unge, men også forløb for voksne. Astrid Randrup gæstede museet og lavede en særlig lyd-workshop med gymnasieelever, Anne Sofie Meldgaard lavede i forbindelse med sin udstilling OASE en spændende workshop for børn og unge og endelig afholdt Eli Benveniste en gennemført fantastisk workshop i modellering af massive skulpturer.
 
Aktiviteter og læring
Vi har haft værkvurderingsseancer, DRK har 2 gange optaget kunstquizzen, Jytte Hilden har holdt foredrag, vi har haft kammerkor i museets sale og vores webshop er åbnet. Derudover er vi meget glade for at have kørt vores skoletjeneste tilbud i stilling! Nu kan vi via vores hjemmeside tilbyde en god portion seje undervisningsforløb, der både er fagligt stærke og kreativt inspirerende. Kom an ungdom!
 
Og så er der selvfølgelig hele den spændende proces der er i gang, med sammenlægningen af Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum, her på adressen og med tilføjelse af nybygget arkitektur. Vi er spændte på fremtiden!
 
Vi ønsker alle et godt, dybdegående, åbentsindet, livgivende, inspirerende, farverigt og KUNSTFYLDT nyt år og regner med at I lægger vejen forbi Bornholms Kunstmuseum!

Den 18. januar 2015 slår vi dørene op for årets første særudstilling udstillingen "På Græsk! Billedhuggene og antikken 1898 - 1962".

 

 

 

BESØG