Per Kirkeby og Bent Lorentzen

Søndag d. 3. marts kl. 15.00

  • Kirkeby2

Nyt værk til samlingen!

Arvingerne efter komponisten Bent Lorentzen, der havde et varmt forhold til Bornholms Kunstmuseum, har doneret Per Kirkebys skulptur ”To figurer kravler gennem en port” (Hommage til Edith og Bent Lorentzen) til Bornholms Kunstmuseum.

Billedkunstneren Per Kirkeby (1938–2018) og komponisten Bent Lorentzen (1935–2018) nærede gensidigt stor respekt for hinandens arbejder, og en af de sidste skulpturer Per Kirkeby udførte, var en hyldest til Bent Lorentzen og hans afdøde ægtefælle Edith Kærulf Lorentzen (1934-2012).

De to kunstnere var på hvert sit felt blandt de betydeligste i det 20. århundredes danske kunstliv og markerede sig begge også stærkt på den internationale scene.

Ved et tilfælde er der her på Bornholm for nylig fundet 2 partiturer af Bent Lorentzen: ”Vandspejlet” og ”Stenen”, små korstykker komponeret til Bornholm helt tilbage i 1979, men som aldrig tidligere har været opført.

Vi glæder os til at præsentere skulpturen på Bornholms Kunstmuseum søndag d. 3. marts kl. 15.00, hvor museumsdirektør Lars Kærulf Møller vil fortælle lidt om skulpturen og hvor de to nyfundne korstykker vil blive uropført af Svaneke–Ibsker kirkekor under ledelse af Lene Lorentzen, datter af komponisten.

I forbindelse med præsentationen vil professor ved Aalborg Universitet, Lars Ole Bonde, fortælle om Bent Lorentzens musik. Lars Ole Bonde må betegnes som vor tids største Bent Lorentzen-forsker og kender. Han har udgivet adskillige titler, der omhandler Bent Lorentzens musik og er nu ved at skrive en biografi om Bent Lorentzen.

 

Arrangementet er gratis efter betalt entré og gratis for medlemmer af Bornholms Museumsforening.

BESØG