Udveksling af armensk og bornholmsk kunstgave

Søndag d. 19.juni kl.15

  • Relationer Mellem Armenien Og Bornholm

Nye og gamle relationer mellem Armenien og Bornholm.

På årets Folkemøde bliver der, blandt de hundredevis af emner, også sat fokus på den fastfrosne konflikt mellem Armenien og Aserbajdsjan om Nagorno-Karabakh-regionen. En konflikt, der har rødder i Armeniens traumatiske historie og som trækker tråde helt fra middelalderen og frem til i dag.

For kun en uge siden anerkendte den tyske forbundsdag det folkemord, der fandt sted 1915 – 18, mens den danske regering, sandsynligvis under pres fra Tyrkiet, endnu ikke har anerkendt folkemordet nu mere end 100 år efter.

I begyndelsen af det 20. århundrede var der nære forbindelser mellem Danmark og Armenien og de to danske kvinder Karen Jeppe og Maria Jacobsen, der var direkte øjenvidner til folkemordet, hyldes stadig med stor veneration i Armenien. Også historisk har der været tættere bånd. Allerede før museumsdirektør Lars Kærulf Møller kom til Bornholm, skrev han en artikel i Bornholmske Samlinger om de mulige relationer mellem de armenske kirker og de bornholmske rundkirker.

Nu genoplives de kulturelle bånd mellem de to regioner.

Søndag d. 19. juni kl. 15 på Bornholms Kunstmuseum udveksler udenrigsministeren fra Nagorno-Karabakh, Karen Mirzoyan, og den armenske ambassadør, Hrachya Aghajanyan, en kunstgave fra State Museum of Fine Arts i Nagorno-Karabakh udført af kunstneren Hayk Hakobyan  med et værk af den bornholmske kunstner Lenny Goldenberg med temaet Freedom and Peace.

Alle er velkomne!

BESØG