Workshop med Eli Benveniste

1.-9. marts 2016

  • Eli Benveniste Workshop foto Bynke Maibøll
  • Fotos Bynke Maibøll
  • Liggende Kvinde

Workshop med Eli Benveniste på Bornholms Kunstmuseum

Det gode samarbejde mellem Bornholms Kunstmuseum og Eli Benveniste fortsætter! Den årlige intensive workshop ligger i begyndelsen af marts, i dagene fra den 1.- 9.

Eli Benveniste beskriver kurset således:

Kurset er tilsigtet keramikere eller billedhuggere, som tidligere har beskæftiget sig med ler eller kunstnere som er interesseret i skulptur og gerne vil lære lerets muligheder bedre at kende.

Som tidligere er det især teknik og metode, kurset drejer sig om. Jeg underviser i modellering af massive skulpturer og viser, hvordan man kan bygge en massiv lerskulptur op ved brug af både ydre støtter og en indre struktur, der fjernes før brændingen. Jeg vil demonstrere, hvordan man kan udhule skulpturen uden at skille den helt ad og hvordan man kan få den til at fungere som skulptur igen, hvis den skal brændes i flere dele. Jeg viser også, hvordan man kan formindske samlingerne så de kun kan anes når de, efter brænding, limes sammen med stenlim.

Mens workshoppen de første år drejede sig mest om den tekniske behandling af leret og skulpturen, har jeg de sidste to år tilføjet nogle konkrete temaer og øvelser, som deltagerne kan følge. Her støtter jeg op omkring at deltagerne går efter deres egne ideer. 

Således var temaet i 2014 at modellere både et abstrakt og et figurativt hoved og at undersøge de forskellige modelleringers udtryk og arbejde med proportioner. Sidste år beskæftigede vi os med form og bevægelse.

I år vil forskellige perioder i kunsthistorien danne afsæt for workshoparbejdet, hvor vi vil forsøge at forstå baggrunden for en bestemt tids udtryk. Hvorfor ser fx gotiske, barokke eller kubistiske skulpturer ud som de gør, og hvilke temaer gemmer sig bag skulpturens udtryk i dag?

Museets øvrige gæster er i åbningstiden velkomne til at komme og se på workshopdeltagernes arbejde!

Tilmelding til : elibenveniste@gmail.com - Tlf. 3112 0180  

OBS: WORKSHOPPEN ER NU FULDTEGNET OG HAR IKKE FLERE LEDIGE PLADSER. 

Pris: 3000. kr. - Ler er ikke inkluderet i kursusprisen.

 

Depositum på 1000,- betales ved bekræftelse af tilmelding til reg.nr.: 3121, kontonr.: 4170803620

Ansøgning om værelse på Svanekegården er mulig så længe der er frie pladser.

BESØG