Oplevelsen af rum, bevægelse, stilhed og lys

  • Mentale Landskaber

Oplevelsen af rum, bevægelse, stilhed og lys.

 

Bornholms Kunstmuseum udmærker sig ved at have en masse forskelligartede rum. Vi har både snoede trapper op i tårnet, lange gange med lige trapper og en kilde der flyder gennem hele museet. Vi har store rum og små rum, høje og lave. Alt sammen med forbindelse og reference til stedet udenfor, til naturen omkring. Rummene har vinduespartier af varierende skala, små sjove udkig til marker, hav og klipper. Store sceniske views der i sig selv kan betragtes, som indrammede stykker af den levende natur, lige udenfor døren.  Udgange er også en væsentlig del af museets arkitektur. Her er den lange gangbro man kan træde ud på og gå ad udenfor, helt ud til pavillonen, med udsigt over hav og kyst. I tårnet kan man ligeledes komme udenfor på en platform, der går hele vejen rundt og fra Cafeen kan man om sommeren nyde terrassen.

Barnet vil kunne få æren af at vise vej på en intuitiv opdagelsesrejse i disse pragtfulde forhold og siden eller undervejs som det passer, kan man dykke ind i al den kunst der optræder i rummene.

Udenfor/indenfor

Udenfor, og hele vejen rundt om museet, bør man også tage sig tid til at færdes med børnene. Udenfor den store museumsbygning kan man erfare hvorledes museet er bygget ind i naturen, næsten som en slags klippeblok der stikke frem. Man kan gå hele vejen rundt og her må man også tage følesansen i brug og mærke på murenes materialer, på skulpturerne der står i kreds om museet, vinden der suser om hjørnerne og bakkernes hældning. Går man ned til selve kysten, møder man en af Danmarks helt unikke naturoplevelser. Helligdomsklipperne og Den sorte gryde. Et vildt og fascinerende naturområde.

Fantastiske omgivelser
Mod Havet
Find grotteedderkoppen Meta Menardii
Besøg den sorte gryde