Vibeke Glarbo "Den fortryllede have"

Da Vibeke Glarbo udstillede på Bornholms Kunstmuseum i 1995 skrev hun ”Jeg er måske nok ved at tilnærme mig den klassiske – mandlige billedhuggertradition, jeg er uddannet indenfor” og rigtigt er det da også, at hun i sine senere arbejder er blevet stadig mere skulpturelt stringent, samtidig med at hun har bevaret den særlige poetiske tilgang, der altid har kendetegnet hendes værker.

Når vi i 2007 har valgt at kalde udstillingen for  ”Den fortryllede have” er det med et lån fra installationen i 2003 men skyldes det ikke mindst den stemning som sammenstillingen af de to installationer ”svampeskoven” – den fortryllede have og ”la Cittá di Persefone” fremkalder i rummet.

Selvom de to store installationer har hvert sit selvstændige og meget forskellige udtryk, den ene hvid og organisk, den anden stærkt farvet og konstruktivistisk, spiller de sammen og bidrager på hver sin vis til at sætte både den åndelige og fysiske menneskelige dimension i relief.

Ud over de to store installationer omfatter udstillingen også det store vægrelief ” Frekvens” samt den helt nye skulptur ”Rosens labyrint”.

Udstillingen vises i perioden 18.02.2007 – 28.05.2007.