Peter Frimand - Present Represent

Peter Frimand er født 1969 og opvokset på Bornholm og siden uddannet på Kunstakademiet i København.

Museets gæster kunne stifte bekendtskab med ham første gang i 1997, hvor han deltog i udstillingen ”Hovedet på klippen”, der var en præsentation af 1990ernes unge generation af kunstnere med bornholmske rødder.  

 

Peter Frimand har konsekvent arbejdet med relationerne mellem mennesker og det æstetiske rum.

Med installationer, hvor beskueren ofte placeres som ufrivillige objekter og tvinges til en indre dialog om, hvordan vores omgivelser er og hvordan de præger vores opfattelse.

Udstillingen omfatter både ældre og nye værker. Blandt de nye værker er den store installation On/Off , der vises for første gang. Her placerer han museumsgæsten i en rolle næsten som en museumsgenstand og hvor spørgsmålet om gæstens egen betydning for forståelse af rummet og dets dimensioner bringes til debat.

Denne diskussion som er central for vores selvforståelse ligger indholdsmæssigt i en umiddelbar forlængelse af bornholmermalernes undersøgelser af det bornholmske landskab, ligesom museets gæster har mødt problemstillingen tidligere i flere forskellige udstillingssammenhænge, f.eks. hos Michelangelo Pistoletti, der deltog i udstillingen Arte Povera  i 1999, og også i Vibeke Glarbos store installation La Città di Persefone, som museets gæster kunne møde i 2007.

 

Udstillingen vises frem til d. 24. maj. Fra 1. april åbent hver dag undt. mandag 10 – 17.