Vinderne

Hvem vandt de to priser?

  • James Rigler Ancestor II 0
  • Anne Wenzel Damaged Goods

To prisvindere udpeget ved åbningen af European Ceramic Context 2014 på Bornholm.

Ved åbningen af European Ceramic Context 2014 på Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård, blev der uddelt 2 priser af hver 10.000 Euro til to særligt bemærkelsesværdige og dygtige keramikere i de to udstillinger Ceramic Art og New Talent.

I kategorien New Talent gik prisen til James Rigler fra Storbritanien for hans værker ”Ancestor”

James Rigler værker er en pragtfuld kommentar til den kulturelle diskussion om hvordan man kan beskrive humor i et kunstværk. Værkerne er placeret i rummet, så de kan være svære at få øje på. De hænger højt lige under loftet. Når de endelig opdages, dukker der en række spørgsmål op. Hvad er formålet med disse værker? Er det en glemt funktionelt objekt, et varmeapparat? Uanset udgangspunktet, er humoren indlysende.

I kategorien Ceramic Art gik prisen til Hollandske Anne Wenzel for hendes monumentale keramiske værker ”Damaged Goods”, som juryen omtalte således: Anne Wenzel viser stærke tekniske færdigheder og tydelig forståelse for de skjulte potentiale der ligger i brændingsprocessen der følger af ild og glasur. Med sine stærke tekniske færdigheder åbner hun keramikken op til nye muligheder. I udstillingen viser hun 2 monomentale værker, hvor hun anvender den traditionelle buste som form, og bruger den til at sætte spørgsmålstegn til politik, historie, ornamentale former, monumentalitet og magt - og vigtigere i denne sammenhæng, er at hendes udgangspunkt uden tvivl er uden tvivl  keramik.

Læs hele juryens motivation og download billeder af værkerne fra prisvinderne her:

http://www.europeanceramiccontext.com/press-and-download