Christian Finne - Flipper Danica

4. december 2016 - 5. marts 2017

  • Foto Nyhedsbrev
  • Plakat Foto2 Red Phot
  • Plakat Foto3 Red Phot

Christian Finne er født i 1974 og med traditionsrige bånd til en gammel bornholmsk fiskerfamilie delvist opvokset i Nexø. Med udstillingen "Flipper Danica" vises Christian Finne, som er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005, nu for første gang solo på museum. Den store særudstilling byder på tegninger, lyd, video og installationer, der viser Finnes mangeårige arbejde med at kartografere det menneskelige sind i hallucinogene tilstande. 

Christian Finne er psykonaut. En psykonaut benytter hallucinogener til at rejse ind i sindets afkroge. Checker ind ved naturens og kemiens skranker, hvor boarding pass´et til en anden dimension stemples. Den psykedeliske oplevelse fylder sprækken mellem barndommens geometriske feberdrømme og tankerne om universets uendelighed. Altings forbundethed og den totale mangel på sammenhæng. Ursumpen. Et fertilt reservoir af bevidsthed, oplysthed og egotab.

Undersøgelsen af den psykedeliske oplevelses visuelle udtryksformer er sat minutiøst i system. De kategoriseres og indekseres. Finne benytter kun A-formater og træplader i standardstørrelser til sine tegninger. Tegningerne på hvid baggrund falder under kategorien OEV (Open Eyed Visuals - hallucinationer med åbne øjne). Tegningerne på sort baggrund indekseres som CEV (Closed Eyed Visuals – hallucinationer med lukkede øjne). BIKAL (Books I Have Known And Loved) er serien af tegninger af hans konstant voksende bibliotek af mere eller mindre obskur nøglelitteratur. Fra Maria Sabinas Life & Chants til Stanislav Grofs Realms of the Human Unconscious. Observations on LSD research.

Christian Finne planter urtehaver med natskyggeplanter og ingredienser til flyvesalve. Han dyrker kaktus og alrunerod i vindueskarmen. Samler kviste, sten og fjer til nye ældgamle ritualer. Fundamentet er hallucinogent. Læg dertil en sofistikeret leg med kunsthistoriske referencer, en tegneteknisk og kompositorisk virtuositet ud over det sædvanlige, konceptuel konsekvens og en sikker installatorisk hånd. Der findes ikke andre som Finne.