European Glass Context 2016

Biennalen for europæisk glas og keramik

  • Image 8 Veronika Suter Strata Of Life1
  • Image 7 Pernille B 3CE0CB9
  • Image 6 Charles Stern Transactionprojekt 0007 2

European Glass Context er en biennale for det nyeste inden for europæisk glas og keramik, der afholdes på Bornholm.

EGC 2016 præsenteres i to udstillinger på hhv. Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård i perioden 10. september – 13. november 2016.

Udstillingen på Bornholms Kunstmuseum omfatter værker af 51 udvalgte kunstnere fra samtlige 28 EU-lande samt fra Norge, Island og Schweiz.

På Grønbechs Gård vises en kurateret open call-udstilling. Her har kunstnerne selv haft mulighed for at byde ind med samarbejder, interventioner eller eksperimenterende projekter.

Igennem udstillinger, workshops, master classes og foredrag er formålet med EGC at præsentere og diskutere det ypperste inden for tidens europæiske glaskunst. Derudover skal biennalen fremme disciplinerne og styrke markedet for glas- og keramisk kunst på europæisk og globalt niveau.

Fremstillingsmetoderne og de kunstneriske udtryk er frie. Værkerne skal bestå hovedsageligt af glas, være unikke og nutidige, dvs. fremstillet i 2012 eller derefter.

To priser på hhv. 10.000 og 5.000 Euro uddeles til to fremragende kunstnere der bliver udvalgt blandt deltagerne af en international jury.

 

Årets vindere er:

1. pris: Karin Forslund, SE

2. pris: Thomas Kuhn, DE

 

Juryens medlemmer er:

Åsa Jungnelius, kunstner og professor ved Konstfack Stockholm, SE

Jean-Luc Olivié, ledende kurator ved Musee Les Arts Décoratifs, FR

Lars Kærulf Møller, museumsdirektør, Bornholms Kunstmuseum, DK

 

Et udstillingskatalog som præsenterer alle kunstnere og billeder af deres arbejde, korte CV’er, kommentarer og essays om nutidig keramik kan erhverves på Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård.

En særlig biennalebillet som gælder til begge udstillinger kan købes for 80.- kroner. Billetten gælder i hele udstillingsperioden til ét besøg per udstilling.

European Glass Context er organiseret i samarbejde mellem Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design, Glas og Keramik, på Bornholm, Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gaard.

Læs mere på www.europeanglasscontext.com