Det mentale landskab

08.07.2012 - 26.08.2012

Giovanni Anselmo, Bizhan Bassiri, Per Kirkeby, Jannis Kounellis, og Franz West har hver på deres helt egen måde skabt mentale landskaber, som gennem udfoldelsen i værket er blevet transformeret til fysiske steder, der kan erkendes og indtages af sans og syn.
Disse imaginære kartografier udspiller sig på forskellig baggrund.
Giovanni Anselmo  ( italiensk f. 1934) der i dag anses for en af de betydeligste nulevende italienske kunstnere, skaber et rum af diskret materialiserede tankeforbindelser i  billeder med skrift, lys og lyd kombineret med genstande af træ, granit eller metal.
Bizhan Bassiri (f. i Teheran 1954), der senest viste en soloudstilling i forbindelse med biennalen i Venedig i 2011,  beskriver magma og meteoritter som del af de kosmiske kræfter der slumrer i naturen.
Per Kirkeby (dansk f. 1938) er også internationalt den betydeligste danske kunstner. I hans værk besøges stadigt nye uudforskede sider af bevidstheden.
Jannis Kounellis (græsk f. 1934) har gennem mere end 50 år været en af de banebrydende kunstnere indenfor Arte Povera og hans værker hvor han iscenesætter erindringens kraft i imaginære landskaber kan bl.a. ses i Louisianas samlinger.
Franz West (østriger f. 1947), der i 2011 modtog Venedig-biennalens guldløve for hans livsværk skaber specielt til udstillingen stole og sofaer, hvor publikum selv interagerer og bliver del af værket.
Udstillingen er udarbejdet i samarbejde med den italienske kurator Bruno Cora og kataloget til udstillingen publiceres samtidigt i Danmark og i Italien.
  
 
Åbningstider: alle dage 10:00-17:00
 
Bornholms Kunstmuseum is proud to invite you to the opening of the exhibition:
Det mentale landskab/ Paesaggi della mente
On Sunday 8 July at 3 p.m.
The exhibition is curated by Bruno Cora and shows works by Giovanni Anselmo, Bizhan Bassiri, Per Kirkeby, Jannis Kounellis and Franz West.
The exhibition will be open from 8 July – 26 August, all days 10 a.m. – 5 p.m.