Lejrskoler

Basisrundvisningen er meget velegnet til lejrskoler og giver et godt view over den bornholmske kunst fra 1800-tallet og frem til i dag!

  • Finger op foto Bynke Maibøll

Kunsten som porten til forståelse af fortid og samtid.

På Bornholms Kunstmuseum har vi en unik samling af kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Bornholm. Som besøgende er en omvisning i museets samling en mulighed for at nærme sig øens ”ånd” på en anderledes måde.

Indledningsvis vil I præsenteres for historien bag museets opførelse og akitekternes idegrundlag.

Vi tager jer med en tur gennem den bornholmske kunsthistorie og starter helt tilbage i starten af 1800-tallet og bevæger os op i nutiden via de forskellige kunstværker i vores samling. Forløbet vil bl.a. være dialogbaseret og en indføring i Bornholms historie og kulturliv via malerkunsten, særlige malerteknikker gennem tiderne samt historier og anekdoter om kunstnerne og øen!

Gennem formidlingen af kunstværkerne kommer vi naturligt ind på temaer såsom de skiftende samfundsformer, traditioner, kønsrollenormer og identitet. Eleverne vil undervejs være velkomne til at stille spørgsmål og komme med betragtninger.

I vil høre om Bornholm som kunstnerkoloni og de særlige venskaber og fjendskaber der opstod. Vi vil tale om symbolik, farveholdning og lys i malerkunsten og hvilke virkemidler der bruges i de forskellige perioder. Eleverne præsenteres for malerier af store personligheder som Adam Oehlenschlager, Leonora Christina og Martin Andersen Nexø og høre sjove anekdoter om den døde der ikke var død, om det ”ar” det flotte store maleri har i sit lærred, om Holger Drachmanns første kærlighed, ægteskabsdramaer, kunstsvindel og meget mere.

Før: Se Bornholms Kunstmuseum på Google Cultural Institute

Køb evt. bogen om museets samling i vores webshop.

Pris for lejrskoler: 25. kr. per elev per omvisning a 1 times varighed, dog min. 600 kr.

Max 25 elever

Tilmelding og forespørgsel ang. forløb på mail

formidling@bornholms-kunstmuseum.dk

Husk at skrive følgende oplysninger i din mail til os:

  Angiv hvilket forløb der ønskes
∙ Ønskede datoer/tidspunkter 
∙ Antal elever og klassetrin
∙ Kontaktperson 
∙ Skolens navn og adresse 
∙ Telefonnummer og e-mail

Afbud skal ske senest dagen før, inden kl. 14:00, ellers vil forløbet blive faktureret.

Lejrskoler