Bornholms Kunstmuseum virtuelt!

02.07.2015

Oplev Bornholms Kunstmuseum virtuelt!

PRESSEMEDDELELSE

Bornholms Kunstmuseum virtuelt!

Bornholms Kunstmuseum har med sin helt særegne arkitektur, sine unikke rum og spændende samling, været en åbenlys Street View kandidat.

En drøm der går i opfyldelse.

For Bornholms Kunstmuseum er det en længe næret drøm, der nu går i opfyldelse.Allerede for 5 år siden var museet dybt involveret i et forskningsprojekt sammen med Stanford University i Californien (hvor Google jo også blev født), om at skabe en virtuel oplevelse af museet. Publikum fik mulighed for at se og prøve det der dengang forekom som et fremtidsscenarium på udstillingen Speed Limits – Jais Nielsen i 1999. Nu bliver ideerne til virkelighed og nu får museets publikum, hvad enten de sidder i Rø eller i Rio, muligheden for at gå på opdagelse og opleve samspillet mellem museets samlinger og arkitektur.

Længe undervejs
Bornholms Kunstmuseum havde allerede for over et år siden besøg af den første Street View fotograf, der med sit helt særlige 360 graders kamera lavede alle de mange optagelser. Herefter har vi på kunstmuseet skulle godkende hver enkelt af de mange hundrede optagelse og ”sy” dem sammen med oplysninger om de enkelte malerier og museets grundplan. Siden har Googles teknikere så samlet det hele og nu kan den færdige virtuelle museumsoplevelse besøges på www.google.com/culturalinstitute under Bornholms Kunstmuseum.

Giga Pixel

Udover den levende Street view oplevelse, har vi haft mulighed for at udvælge et kunstværk vi gerne ville have optaget i Giga pixel standard. Et Giga pixel foto er komponeret af 1 billion pixels og har således en helt fantastisk høj opløsning. Dette betyder at man kan zoome helt ind og se selv ganske små detaljer, eksempelvis penselstrøg og ridser i malingen. Det kunstværk vi ved afstemning på fb fik udvalgt til en Giga pixel optagelse, er Det mystiske Bryllup i Pistoia, af Kristian Zahrtmann fra 1894. Prøv at gå ind og se det!

Få lyst til mere kunst!

Med Street Views 360 graders panoramabilleder kan man navigere rundt inde i museet og opleve kunsten og rummene hjemme fra skrivebordet. Dette bliver en særdeles oplagt mulighed både for turister, der vil planlægge besøg på Bornholms Kunstmuseum og for museumsgæster der vil researche og udforske museets herligheder. Fra museets side er vi ikke i tvivl om, at det også vil lokke nye gæster til Bornholm. Vi ved fra vores publikumsundersøgelser, at en stadig større del af vores publikum orienterer sig på nettet før et besøg, og jo bedre informationer vi kan tilbyde, jo større er sandsynligheden også for at der kvitteres med et fysisk besøg.

God fornøjelse på : www.google.com/culturalinstitute  Søg på Bornholms Kunstmuseum!